Hari Raya Decoration Props

Hi Asslm 🙂 soalan cepumas, kenal artist baru yang super cantik Niena Baharun tu? Ala yang berlakon dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral tuuu

dia anak jeneral niena baharun fattah amin

Jangan tersilap kata Fazura pulak haaa.. ni la heroin baru Niena Baharun. Power gandingan Niena dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral. 

Niena Baharun contact kami untuk decorate majlis Hari Raya di kediaman Niena. Walaupun short notice agak last minute, tapi Alhamdulillah kami berjaya ceriakan lagi majlis Hari Raya Niena yang bertemakan ala-ala vintage. Boleh baca selanjutnya di sini atau dengarkan feedback dari Niena sendiri dalam video di bawah. 

Dari situ, kami dapat idea untuk come up with this DIY Hari Raya decor package ni untuk memudahkan anda. Especially if you ditugaskan untuk decorate office atau rumah, then this package khas for you! Read on below ya.

Pejam celik pejam celik sekejap je dah raya kan. Sebulan berpuasa persiapan mencari baju raya dan kuih raya belum habis penat lagi. Tambah pulak nak kene hias office / rumah dengan decorations Hari Raya. Ah sudah nak cari mana props Raya ni? Dah la guna sekali setahun je, kalau beli rasa membazir pulak lepas ni props tak pakai berhabuk je lebih. Last minute pulak tu nak cari supplies, pening kepala!

Jangan risau, kami di IzsyPizsy (read: easy peasy), are dedicated to make your events easy peasy!  

Memperkenalkan set Riang Ria Raya complete dengan 14 items - confirm raya tahun ni nampak superb ala-ala kampung.

  1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat (3 meter)
  2. Backdrop stand (10 x 9 kaki)
  3. Backdrop banner (7.5 x 7.5 kaki)
  4. Karpet rumput (7 x 6.5 kaki)
  5. Tikar rotan
  6. Lampu pelita buluh
  7. Crate/pallet box (46 x 31 x 25 cm)
  8. Lampu kerosin (25 x 15 cm)
  9. Penyapu lidi
  10. Bakul rotan
  11. Kipas daun palm
  12. Kipas tangan
  13. Buluh lemang
  14. Kawah dan sudip kayu (optional)

More details selepas video ringkas ni:

1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat
  • Material : electronic, lampu LED dan ketupat plastic
  • Colour: Green and yellow
  • Size: 3meter L
  • Complete dengan extension wire 10meter dan adapter
2. Backdrop stand
  • Material : steel
  • Colour : Black
  • Size : 7.5 feet W x 9 feet H (adjustable)
3. Backdrop banner
  • Material : tarpauline
  • Size : 7.5 feet W x 7.5 feet H
4. Karpet rumput (grass carpet)
  • Material : artificial grass
  • Size : 7 feet L x 6.5 feet W
5. Tikar rotan
  • Material : rotan
  • Size : 1.75meter L x 68cm W
6. Lampu pelita buluh (bamboo torch)
  • Material : plastic
  • Colour : green
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 1.2 meter H x 5cm W
7. Crate box
  • Material: Wood / pallet
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 46 L x 31 W x 25 cm H
8. Lampu kerosin / kerosene lamp
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 24cm H x 15cm L x 11.5cm W
9. Penyapu lidi
  • Material : lidi
  • Size : 85cm H
10. Bakul rotan
  • Material: rotan
  • Size : 35cm H x 33cm L x 25cm W
11. Kipas daun palm
  • Material : palm
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 45cm H x 36cm W
12. Kipas tangan
  • Material : kayu
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 13cm H x 20cm W
13. Buluh lemang
  • Material: buluh
  • Quantity : 15pcs
  • Size : 50cm H on average

14. Kawah dan sudip kayu (optional)

a) Kawah

  • Material : steel
  • Size : 63cm L x 46cm W x 13cm H

b) Sudip kayu

  • Material : kayu
  • Size : 43cm L x 5cm W
(Actual design and size may vary slightly)
 

Haa banyak kan? Memang complete dah tak perlu serabut kepala cari kat tempat lain dah. Dan yang paling best, you boleh sewa as early as 1 day before your event, and return as late as the day after the event. So tak perlu rushing on the day itself - take your time 🙂 kalau perlukan lebih masa, please let us know yea.

Location kami di Damansara Perdana, Selangor. Mesti you all tau IKEA Damansara kan? Ha dekat-dekat situ la. Tapi don't worry kalau tak dpt dtg, kami boleh arrangekan delivery to you for a nominal fee depending on location. Feel free to contact us and let us know your location k.

Kalau beli item-item ni, mau cecah RM ribu-ribu kan? But with IzsyPizsy, you can rent it for RM800 RM700 RM550 RM280 only! So that's 13 items, 3 days, RM280 only woohoo! You won't get it this amazing at any other places, trust us. 

Kalau nak sewa skali dengan item #14 (kawah dan sudip kayu), hanya tambah RM50 sahaja. Rugi kalau takde, baru la nampak lagi real suasana raya di kampung halaman.

Disebabkan set ni sangat popular dan seasonal (masing-masing nak rebut time bulan Aidilfitri), please contact us early to check booking availability for your required date.

Jangan tunggu lama-lama nanti fully booked menyesal pulak. Dan bagi mereka yang booking set ni dalam bulan Ramadhan, kami bagi free gift khas utk you. Free gift ni hanya dlm bulan Ramadhan je tau, jangan terlambat. Please contact us now.

Update: ramai yang contact kami dan request untuk sample photo yang dah di set up. Buat masa skrg kami belum ada gambar tapi anda boleh saksikan video di bawah ni of a DIY set up done  utk Program Jelajah Ramadhan anjuran FAMA bersama-sama RTM. This event was broadcasted LIVE on TV during "Selamat Pagi Malaysia" show. Thank you kerana memilih props dari IzsyPizsy. See if you can spot our props 😉

View our latest projects on our blog and visit our party shop. Feel free to contact us for further information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *