Hari Raya Decoration Props

Hi Asslm 🙂 soalan cepumas, kenal artist baru yang super cantik Niena Baharun tu? Ala yang berlakon dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral tuuu

dia anak jeneral niena baharun fattah amin

Jangan tersilap kata Fazura pulak haaa.. ni la heroin baru Niena Baharun. Power gandingan Niena dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral. 

Niena Baharun contact kami untuk decorate majlis Hari Raya di kediaman Niena. Walaupun short notice agak last minute, tapi Alhamdulillah kami berjaya ceriakan lagi majlis Hari Raya Niena yang bertemakan ala-ala vintage. Boleh baca selanjutnya di sini atau dengarkan feedback dari Niena sendiri dalam video di bawah. 

Dari situ, kami dapat idea untuk come up with this DIY Hari Raya decor package ni untuk memudahkan anda. Especially if you ditugaskan untuk decorate office atau rumah, then this package khas for you! Read on below ya.

Pejam celik pejam celik sekejap je dah raya kan. Sebulan berpuasa persiapan mencari baju raya dan kuih raya belum habis penat lagi. Tambah pulak nak kene hias office / rumah dengan decorations Hari Raya. Ah sudah nak cari mana props Raya ni? Dah la guna sekali setahun je, kalau beli rasa membazir pulak lepas ni props tak pakai berhabuk je lebih. Last minute pulak tu nak cari supplies, pening kepala!

Jangan risau, kami di IzsyPizsy (read: easy peasy), are dedicated to make your events easy peasy!  

Memperkenalkan set Riang Ria Raya complete dengan 14 items - confirm raya tahun ni nampak superb ala-ala kampung.

  1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat (3 meter)
  2. Backdrop stand (10 x 9 kaki)
  3. Backdrop banner (7.5 x 7.5 kaki)
  4. Karpet rumput (7 x 6.5 kaki)
  5. Tikar rotan
  6. Lampu pelita buluh
  7. Crate/pallet box (46 x 31 x 25 cm)
  8. Lampu kerosin (25 x 15 cm)
  9. Penyapu lidi
  10. Bakul rotan
  11. Kipas daun palm
  12. Kipas tangan
  13. Buluh lemang
  14. Kawah dan sudip kayu (optional)

More details selepas video ringkas ni:

1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat
  • Material : electronic, lampu LED dan ketupat plastic
  • Colour: Green and yellow
  • Size: 3meter L
  • Complete dengan extension wire 10meter dan adapter
2. Backdrop stand
  • Material : steel
  • Colour : Black
  • Size : 7.5 feet W x 9 feet H (adjustable)
3. Backdrop banner
  • Material : tarpauline
  • Size : 7.5 feet W x 7.5 feet H
4. Karpet rumput (grass carpet)
  • Material : artificial grass
  • Size : 7 feet L x 6.5 feet W
5. Tikar rotan
  • Material : rotan
  • Size : 1.75meter L x 68cm W
6. Lampu pelita buluh (bamboo torch)
  • Material : plastic
  • Colour : green
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 1.2 meter H x 5cm W
7. Crate box
  • Material: Wood / pallet
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 46 L x 31 W x 25 cm H
8. Lampu kerosin / kerosene lamp
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 24cm H x 15cm L x 11.5cm W
9. Penyapu lidi
  • Material : lidi
  • Size : 85cm H
10. Bakul rotan
  • Material: rotan
  • Size : 30cm H x 35cm W x 24cm L 
11. Kipas daun palm
  • Material : palm
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 45cm H x 36cm W
12. Kipas tangan
  • Material : kayu
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 13cm H x 20cm W
13. Buluh lemang
  • Material: buluh
  • Quantity : 15pcs
  • Size : 50cm H on average

14. Kawah dan sudip kayu (optional)

a) Kawah

  • Material : steel
  • Size : 20inch diameter

b) Sudip kayu

  • Material : kayu
  • Size : 43cm L x 5cm W
(Actual design and size may vary slightly)
 

Haa banyak kan? Memang complete dah tak perlu serabut kepala cari kat tempat lain dah. Dan yang paling best, you boleh sewa as early as 1 day before your event, and return as late as the day after the event. So tak perlu rushing on the day itself - take your time 🙂 kalau perlukan lebih masa, please let us know yea.

Banyak-banyak props ni, muat ke kereta? Ha don't worry, kalau kereta sedan seat belakangnye boleh lipat, semua props ni boleh muat. MPV dan keatas confirm muat jangan risau. Kalau kereta sedan seat belakang tak boleh lipat, kene pandai susun ala-ala game tetris gitu tapi agak sempit utk memandu.

Location kami di Damansara Perdana, Selangor. Mesti you all tau IKEA Damansara kan? Ha dekat-dekat situ la. Tapi don't worry kalau tak dpt dtg, kami boleh arrangekan delivery to you for a nominal fee depending on location. Feel free to contact us and let us know your location k.

Kalau beli item-item ni, mau cecah RM ribu-ribu kan? But with IzsyPizsy, you can rent it for RM800 RM700 RM550 RM280 only! So that's 13 items, 3 days, RM280 only woohoo! You won't get it this amazing at any other places, trust us. 

Kalau nak sewa skali dengan item #14 (kawah dan sudip kayu), hanya tambah RM50 sahaja. Rugi kalau takde, baru la nampak lagi real suasana raya di kampung halaman.

Disebabkan set ni sangat popular dan seasonal (masing-masing nak rebut time bulan Aidilfitri), please contact us early to check booking availability for your required date.

Jangan tunggu lama-lama nanti fully booked menyesal pulak. Dan bagi mereka yang booking set ni dalam bulan Ramadhan, kami bagi free gift khas utk you. Free gift ni hanya dlm bulan Ramadhan je tau, jangan terlambat. Please contact us now.

Update: ramai yang contact kami dan request untuk sample photo yang dah di set up. Kami share with you sample DIY set up dari client-client yang dah sewa dari kami. Antaranya RTM TV1, Pakatan Harapan, RHB Bank, dan Averis Sdn Bhd.

Anda boleh saksikan video di bawah ni of a DIY set up done  utk Program Jelajah Ramadhan anjuran FAMA bersama-sama RTM. This event was broadcasted LIVE on TV during "Selamat Pagi Malaysia" show. Thank you kerana memilih props dari IzsyPizsy. See if you can spot our props 😉

Kami alu-alukan sesiapa shj utk sewa props Raya kami, tanpa membezakan kaum, pangkat mahupun political party. Baru-baru ini HZZH Resources, selaku wakil utk Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa telah contact kami untuk sewa dekorasi Raya.

raya decoration ideas props supply photobooth backdrop banner kampung ketupat lemang pelita buluh periuk kawah rumput grass malaysia kl sewa rent vespa murah

Terima kasih Pakatan Harapan / HZZH Resources kerana sudi sewa props raya dari kami. Sekitar majlis Rumah Terbuka Parlimen Setiawangsa yang dianjurkan Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa.

raya decoration ideas props supply photobooth backdrop banner kampung ketupat lemang pelita buluh periuk kawah rumput grass malaysia kl sewa rent vespa scooter murah cheap

Tahniah buat YB Nik Nazmi kerana memenangi undian majoriti dlm PRU14 baru-baru ini. Tahniah juga pada team Pakatan Harapan - Tun Dr. Mahathir, Dato' Seri Dr. Wan Azizah, Dato' Seri Anwar Ibrahim. Here's to a New Malaysia.

Ha, ni pulak photos provided by staff RHB on their DIY set up. Thank you RHB Bank for renting our Raya props. Asalnya tempat ni lapang dan kosong je, sewa set Raya props kami terus nampak meriah memang macam2 included dlm package kami ni.

hari raya decoration ideas props supply photobooth backdrop banner kampung ketupat lemang pelita buluh tikar kayu periuk wok kawah dodol rumput grass carpet malaysia kl sewa murah rent office corporate

Hasil DIY set up staff Averis Sdn Bhd. Semua props dalam gambar ni disewa dari kami, mereka cuma tambah pokok shj dah bertambah seri.

Below are some sample photos of client's own DIY set-up. If you're interested in our props, do drop a comment below, thank you.

Review from client's chat group - semua suka dan gembira.

majlis hari raya decoration ideas props supply photobooth set up kampung halaman ketupat lemang pelita buluh tikar kayu periuk wok kawah dodol rumput grass carpet malaysia kl sewa murah rent review

Update: Berakhirlah bulan Syawal maka tamatlah promo package Raya ni. A special THANK YOU to our corporate clients who rented our Raya props. 

In no particular order:

Oil & Gas / Water / Logistics
🏆 Petronas
🏆 Syabas
🏆 Malakoff
🏆 Nationwide Express Courier

Banking / Insurance
💰 RHB Bank
💰 AmBank
💰 PIDM

Govt Bodies / NGO
🔷 RTM TV1
🔷 FAMA
🔷 Pakatan Harapan
🔷 MyCare

Schools / Alumni:
📚Garden International School
📚TenderNest Preschool
📚Kolej Yayasan Saad Alumni
📚SM Sultan Abdul Halim Alumni
📚Sek Keb Desa Pandan

Private Companies
💼 Uniqlo Sdn Bhd
💼 Averis Sdn Bhd
💼 Noble Nexus Sdn Bhd
💼 AR Rekacipta Ventures
💼 O Day Media Enterprise
💼 Persada Agency
💼 HZZH Resources
💼 F15 Builders Malaysia

View our latest projects on our blog and visit our party shop. Feel free to contact us for further information.

22 thoughts on “Hari Raya Decoration Props

  1. Mazzura

    Hi…i want this items..is it available on this friday 26 jun? If still available, can i hv it tomorrow? Tq

    1. izsypizsy

      Thanks for your interests in our products. This set is in high demand this week – fully booked for 28th / 29th June.

  2. Hashidi Wahab

    Dear Izsy Pizsy,
    Is the item available on 9th July 2018? stage size is 16ft x 4ft.

    1. izsypizsy

      Hi, complete sets have been fully booked for 9th July. However we have loose items on ala-carte basis. Let’s discuss further 🙂

  3. khairul bariah

    Assalamualaikum..
    boleh saya tahu set booth hari raya tu available tak utk 6 Julai 2018 ni?

    1. izsypizsy

      Wslm Khairul, thanks for your interests in our Raya props. 6 July 2018 Friday is a hot date, all our props have been fully booked.

  4. Anis Yahya

    Dear Izsy Pizsy,
    Is this item available on 6 July 2018? Urgent. Thanks.

    1. izsypizsy

      Dear Anis, thanks for your interests in our Raya props. 6 July 2018 Friday is a hot date, all our props have been fully booked.

  5. fazilah

    hi..
    mcm mane sy nk tau ape
    loose item yg available utk rent 9/7/2018.

    1. izsypizsy

      Hi Fazilah, by now only backdrop banner available for 9 July 2018

  6. Azura

    Hi..
    Avail tak utk date 11/7/2018? Location Bangsar South, berdekatan your current customer (Averis Sdn Bhd)?

    1. izsypizsy

      Hi, most Raya props available for 11 July 2018. Please contact us for booking. Thanks

  7. EY Ang

    Hi, may i know the Raya props available in 28 July 2018 ? The rental fee? Thanks

    1. izsypizsy

      Hi, they’re available for 28 July 2018 🙂 rental fee is as above, we’ve emailed you too just incase

  8. Zara

    Assalam….
    set booth hari raya tu available tak utk 10hb Julai 2018 ni?

    1. izsypizsy

      Wslm Zara .. sorry all props booked for 10 Jul 2018.. 12 Jul onwards available

  9. Nina mokhtar

    Hi is prop available on the 23 july? And can we book for only 10 hours or so?

    1. izsypizsy

      Hi Nina. Yes this Raya set is available 23 July. You may use it for 10hours or for as long as 3 days – rate is fixed (rental period is subject to booking availability). Please contact us to book your slot. TQ

  10. Elin

    Hi, date utk 17 July still available? Boleh ke kalau nk amek loose item?
    Sy nk sewa lemang & pelita buluh .

    1. izsypizsy

      Hi Elin, available for 17 July 2018. We’ve received your PM via instagram, we chat there k

  11. norliza hashim

    Assalamualaikum..utk area ipoh perak ada buat ke?

    1. izsypizsy

      wslm Liza, sorry buat masa skrg delivery within Klang Valley shj. As some props are bulky and heavy, courier is also not available for this package. If you can travel to KL, we may be able to extend your booking duration to allow sufficient time for you to travel back and forth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *