Hari Raya Decoration Props

Pejam celik pejam celik sekejap je dah raya kan. Tibe lah masa nak kene hias office / hotel / sekolah dengan decorations Hari Raya. Ah nak cari mana props Raya ni? Dah la guna sekali setahun je, kalau beli rasa membazir pulak lepas ni props tak pakai berhabuk je lebih. Last minute pulak tu nak cari supplies, pening kepala!

Jangan risau, kami di IzsyPizsy (read: easy peasy), are dedicated to make your events easy peasy!  

Memperkenalkan set Riang Ria Raya complete dengan 14 items – confirm raya tahun ni nampak superb ala-ala kampung.

  1. Ketupat gantung
  2. Backdrop banner
  3. Karpet hijau
  4. Bakul rotan
  5. Tampah rotan
  6. Lampu kerosin
  7. Tikar rotan
  8. Tiffin food carrier
  9. Pelita buluh
  10. Tapak untuk pelita buluh
  11. Penyapu lidi
  12. Kipas daun palm
  13. Buluh lemang
  14. Kawah dan sudip kayu (optional)
More details below

1. Ketupat gantung
  • Material : plastic
  • Colour: green and yellow
  • Size: 3meter L
  • (note: tiada lampu)
2. Backdrop banner
  • Material : tarpauline
  • Size : 7 feet W x 7 feet H
  • (please contact us if you also need to rent the stand to hold the backdrop)
3. Karpet hijau
  • Material : needle punch
  • Colour: green
  • Size : 7 feet W x 6 feet H
4. Bakul rotan
  • Material: rotan
  • Size : 30cm H x 35cm W x 24cm L
5. Tampah rotan
  • Material : rotan
  • Quantity: 2pcs
  • Size : random between 36cm D to 38.5cm D
6. Lampu kerosin / kerosene lamp
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 24cm H x 15cm L x 11.5cm W
7. Tikar rotan
  • Material : rotan
  • Size : 34cm L x 68cm W
8. Tiffin
  • Material : stainless steel
  • Size :  14cm W
9. Pelita buluh (bamboo torch)
  • Material : plastic
  • Colour : random (green, yellow or pinkish red)
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 1.2 meter H x 5cm W
10. Tapak untuk pelita buluh
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 20cm L x 20cm W x 20cm H
11. Penyapu lidi
  • Material : lidi
  • Size : 85cm H
12. Kipas daun palm
  • Material : palm
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 45cm H x 36cm W
13. Buluh lemang
  • Material: buluh
  • Quantity : 10pcs
  • Size : 50cm H on average

14. Kawah dan sudip kayu (optional)

a) Kawah

  • Material : steel
  • Size : 20inch diameter

b) Sudip kayu

  • Material : kayu
  • Size : 43cm L x 5cm W
(Actual design and size may vary slightly)
 
Props are for display purposes only
E.g. pelita is not to be used with minyak tanah / api.
E.g. tiffin is not to be used to fill food
E.g. kuali / buluh is not to be used on fire
 

Haa banyak kan? Memang complete dah tak perlu susah-susah cari kat tempat lain dah.

Even Dato’ Sri Siti Nurhaliza pun gunakan props kami untuk music video “Ikhlas” terbitan Universal Studios Malaysia. wowww! Tak boleh lupakan pengalaman indah kami bekerjasama dengan team Dato Sri Siti Nurhaliza untuk menghasilkan dekorasi ini. Jutaan terima kasih buat Dato Sri Siti Nurhaliza for the honours, privilege, and trust towards izsypizsy.

Kalau Dato Sri Siti Nurhaliza pun dah, anda bila lagi? 
 

You boleh sewa as early as 1 day before your event, so tak rushing la kan – take your time 🙂  Return pula on the same day after the event ends untuk beri peluang orang lain untuk gunakannya juga. kalau perlukan lebih masa, please let us know yea. So rental duration adalah 2 hari (maximum 3 hari, subject to availability)

Soalan 1: Banyak-banyak props ni, muat ke kereta?
Don’t worry, semua jenis kereta confirm muat jangan risau.

Soalan 2: Kedai kat mana?
Location kami di Bukit Jelutong, Shah Alam. Tempat simpanan kami adalah di rumah persendirian, bukan di kedai atau office. So upfront appointment is appreciated and no walk-ins. Tapi don’t worry kalau tak dpt dtg, kami boleh arrangekan delivery to you for a nominal fee depending on location. Feel free to contact us and let us know your location k.

Soalan 3: Berapa ribu untuk sewa props raya ni?
Kalau beli item-item ni, mau cecah RM ribu-ribu kan? But with IzsyPizsy, you can rent it for RM800 RM700 RM550 RM345 only. So 13 items at RM345 sahaja! You won’t get it this amazing at any other places, trust us. Kalau nak sewa skali dengan item #14 (kawah dan sudip kayu), hanya tambah RM50 sahaja. Rugi kalau takde, baru la nampak lagi real suasana raya.

Soalan 4: Bila paling lewat saya boleh buat booking?
Booking adalah on first come first served basis, subject to booking availability. Booking is only confirmed upon successful payment transfer. Booking is non-exchangeable and non-cancellable.

Soalan 5: Ada apa-apa lagi caj tambahan?
We also seek RM200 as security deposit. This security deposit will be refunded to you upon return of props in original condition and on time. Security deposit will be banked-in to your account within 48 hours after returning props. We reserve the rights to retain the security deposit in partial or in full in the event the props are dirty, damaged, lost or late return. Sekiranya props dipulangkan dalam keadaan asal dan pada masa yang ditetapkan, security deposit akan dipulangkan dgn sepenuhnya, jadi tiada caj tambahan selain sewa.

Soalan 6: Saya berminat sangat untuk sewa props raya ni, macam mana nak contact for booking?
1. Live chat with us on facebook
 
2. Live chat with us on instagram
 

3. Email us at info@izsypizsy.com

4. Leave a comment below

Disebabkan set ni sangat popular dan masing-masing nak rebut time bulan Aidilfitri, please contact us early to check booking availability for your required date.

Jangan tunggu lama-lama nanti fully booked menyesal pulak. Dan bagi mereka yang booking set ni sebelum / dalam bulan Ramadhan, kami bagi free gift khas utk you. Free gift ni hanya sebelum / dlm bulan Ramadhan je tau, jangan terlambat. Please contact us now.

Anda boleh saksikan video di bawah ni of a DIY set up done  utk Program Jelajah Ramadhan anjuran FAMA bersama-sama RTM. This event was broadcasted LIVE on TV during “Selamat Pagi Malaysia” show. Thank you kerana memilih props dari IzsyPizsy. See if you can spot our props 😉

Kami share with you sample DIY set up dari client-client yang dah sewa dari kami. Set-set di bawah adalah set tahun sebelum ini (items berlainan sedikit, set  tahun terkini telah di improvise).

Kami alu-alukan sesiapa shj utk sewa props Raya kami, tanpa membezakan kaum, pangkat mahupun political party. Baru-baru ini HZZH Resources, selaku wakil utk Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa telah contact kami untuk sewa dekorasi Raya.

Terima kasih Pakatan Harapan / HZZH Resources kerana sudi sewa props raya dari kami. Sekitar majlis Rumah Terbuka Parlimen Setiawangsa yang dianjurkan Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa.

Tahniah buat YB Nik Nazmi kerana memenangi undian majoriti dlm PRU14 baru-baru ini. Tahniah juga pada team Pakatan Harapan - Tun Dr. Mahathir, Dato' Seri Dr. Wan Azizah, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Ha, ni pulak photos provided by staff RHB on their DIY set up. Thank you RHB Bank for renting our Raya props. Asalnya tempat ni lapang dan kosong je, sewa set Raya props kami terus nampak meriah memang macam2 included dlm package kami ni.

Hasil DIY set up staff Averis Sdn Bhd. Semua props dalam gambar ni disewa dari kami, mereka cuma tambah pokok shj dah bertambah seri.

Below are some sample photos of client’s own DIY set-up. If you’re interested in our props, do drop a comment below, thank you.

Review from client’s chat group – semua suka dan gembira.

A special THANK YOU to our corporate clients who rented our Raya props. In no particular order:

🏆 Petronas
🏆 Syabas
🏆 Malakoff
🏆 Nationwide Express Courier

Banking / Insurance
💰 RHB Bank
💰 AmBank
💰 PIDM

Govt Bodies / NGO
🔷 RTM TV1
🔷 FAMA
🔷 Pakatan Harapan
🔷 MyCare

Schools / Alumni:
📚Garden International School
📚TenderNest Preschool
📚Kolej Yayasan Saad Alumni
📚SM Sultan Abdul Halim Alumni
📚Sek Keb Desa Pandan

Private Companies
💼 DRB-Hicom Bhd
💼 Zara Malaysia
💼 Uniqlo Sdn Bhd
💼 Maersk Malaysia Sdn Bhd
💼 Andalusia Holidays Sdn Bhd
💼 Averis Sdn Bhd
💼 Noble Nexus Sdn Bhd
💼 Solaris Infiniti Sdn Bhd
💼 Malaysian Hoya Lens Sdn Bhd
💼 Trisystems Engineering Sdn Bhd
💼 Nu Skin Malaysia
💼 O Day Media Enterprise
💼 Persada Agency
💼 HZZH Resources
💼 F15 Builders Malaysia
💼 YR Legacy

Event Management
📷Attivatori Sdn Bhd
📷 Yites Event Management Sdn Bhd
📷 Wizu Solutions Sdn Bhd
📷 AR Rekacipta Ventures
📷 Rothkofella Studios
📷 iCEP
📷 Momenthis Production
📷 Hikayat Cinta

View our latest projects on our blog and visit our party shop. Feel free to contact us for further information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *