Hari Raya Decoration Props 2019

Hi Asslm 🙂 soalan cepumas, kenal artist baru yang super cantik Niena Baharun tu? Ala yang berlakon dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral tuuu

Jangan tersilap kata Fazura pulak haaa.. ni la heroin baru Niena Baharun. Power gandingan Niena dengan Fattah Amin dalam drama Dia Anak Jeneral. 

Niena Baharun contact kami untuk decorate majlis Hari Raya di kediaman Niena. Walaupun short notice agak last minute, tapi Alhamdulillah kami berjaya ceriakan lagi majlis Hari Raya Niena yang bertemakan ala-ala vintage. Boleh baca selanjutnya di sini atau dengarkan feedback dari Niena sendiri dalam video di bawah. 

Dari situ, kami dapat idea untuk come up with this DIY Hari Raya decor package ni untuk memudahkan anda. Especially if you ditugaskan untuk decorate office atau sekolah, then this package khas for you! Read on below ya.

Pejam celik pejam celik sekejap je dah raya kan. Tibe lah masa nak kene hias office / hotel / sekolah dengan decorations Hari Raya. Ah sudah nak cari mana props Raya ni? Dah la guna sekali setahun je, kalau beli rasa membazir pulak lepas ni props tak pakai berhabuk je lebih. Last minute pulak tu nak cari supplies, pening kepala!

Jangan risau, kami di IzsyPizsy (read: easy peasy), are dedicated to make your events easy peasy!  

Memperkenalkan set Riang Ria Raya 2019 complete dengan 14 items – confirm raya tahun ni nampak superb ala-ala kampung.

  1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat
  2. Backdrop banner
  3. Karpet hijau
  4. Bakul rotan
  5. Tampah rotan
  6. Lampu kerosin
  7. Tikar rotan
  8. Tiffin food carrier
  9. Pelita buluh
  10. Tapak untuk pelita buluh
  11. Penyapu lidi
  12. Kipas daun palm
  13. Buluh lemang
  14. Kawah dan sudip kayu (optional)

More details below:

1. Lampu kelip-kelip LED berbentuk ketupat
  • Material : electronic, lampu LED dan ketupat plastic
  • Colour: green and yellow
  • Size: 3meter L
2. Backdrop banner
  • Material : tarpauline
  • Size : 7 feet W x 7 feet H
  • (please contact us if you need to also rent the stand to hold the backdrop)
3. Karpet hijau
  • Material : needle punch
  • Colour: green
  • Size : 7 feet W x 6 feet H
4. Bakul rotan
  • Material: rotan
  • Size : 30cm H x 35cm W x 24cm L
5. Tampah rotan
  • Material : rotan
  • Quantity: 2pcs
  • Size : random between 36cm D to 38.5cm D
6. Lampu kerosin / kerosene lamp
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 24cm H x 15cm L x 11.5cm W
7. Tikar rotan
  • Material : rotan
  • Size : 1.75meter L x 68cm W
8. Tiffin
  • Material : stainless steel
  • Size :  14cm W
9. Pelita buluh (bamboo torch)
  • Material : plastic
  • Colour : random (green, yellow or pinkish red)
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 1.2 meter H x 5cm W
10. Tapak untuk pelita buluh
  • Material : steel
  • Colour : black
  • Quantity : 4 pcs
  • Size : 20cm L x 20cm W x 20cm H
11. Penyapu lidi
  • Material : lidi
  • Size : 85cm H
12. Kipas daun palm
  • Material : palm
  • Quantity : 2 pcs
  • Size : 45cm H x 36cm W
13. Buluh lemang
  • Material: buluh
  • Quantity : 10pcs
  • Size : 50cm H on average

14. Kawah dan sudip kayu (optional)

a) Kawah

  • Material : steel
  • Size : 20inch diameter

b) Sudip kayu

  • Material : kayu
  • Size : 43cm L x 5cm W
(Actual design and size may vary slightly)
 
Props are for display purposes only
E.g. pelita is not to be used with minyak tanah / api.
E.g. tiffin is not to be used to fill food
E.g. kuali / buluh is not to be used on fire
 

Haa banyak kan? Memang complete dah tak perlu serabut kepala cari kat tempat lain dah. Dan yang paling best, you boleh sewa as early as 1 day before your event, so takde la rushing kan – take your time 🙂  Return pula on the same day after the event ends untuk beri peluang orang lain untuk gunakannya juga. kalau perlukan lebih masa, please let us know yea. So rental duration adalah 2 hari (maximum 3 hari subject to availability only)

Soalan 1: Banyak-banyak props ni, muat ke kereta?
A: Ha don’t worry, semua jenis kereta confirm muat jangan risau.

Soalan 2: Kedai kat mana?
Location kami di Bukit Jelutong, Shah Alam. Tempat simpanan kami adalah di rumah persendirian, bukan di kedai atau office. So upfront appointment is appreciated and no walk-ins. Tapi don’t worry kalau tak dpt dtg, kami boleh arrangekan delivery to you for a nominal fee depending on location. Feel free to contact us and let us know your location k.

Soalan 3: Berapa ribu untuk sewa props raya ni?
Kalau beli item-item ni, mau cecah RM ribu-ribu kan? But with IzsyPizsy, you can rent it for RM800 RM700 RM550 RM345 only. So 13 items at RM345 sahaja! You won’t get it this amazing at any other places, trust us. Kalau nak sewa skali dengan item #14 (kawah dan sudip kayu), hanya tambah RM50 sahaja. Rugi kalau takde, baru la nampak lagi real suasana raya.

Soalan 4: Bila paling lewat saya boleh buat booking?
Booking adalah on first come first served basis, subject to booking availability. Booking is only confirmed upon successful payment transfer. Booking is non-exchangeable and non-cancellable.

Soalan 5: Ada apa-apa lagi caj tambahan?
We also seek RM200 as security deposit. This security deposit will be refunded to you upon return of props in original condition and on time. Security deposit will be banked-in to your account within 48 hours after returning props. We reserve the rights to retain the security deposit in partial or in full in the event the props are dirty, damaged, lost or late return. Sekiranya props dipulangkan dalam keadaan asal dan pada masa yang ditetapkan, security deposit akan dipulangkan dgn sepenuhnya, jadi tiada caj tambahan selain sewa.

Soalan 6: Saya berminat sangat untuk sewa props raya ni, ada number tak untuk contact?
Sorry kami tak beroperasi melalui calls atau whatsapp. Ini kerana whatsapp kadang2 crash dan hilang semua chat history, susah nak locate siapa booking bila. Dan kami elakkan berbincang melalui phone calls sebab tak ada black and white tertulis. For proper trails, lebih elok contact kami dgn cara dibawah:
 
Macam mana nak contact kami?

1. Live chat with us on facebook

2. Live chat with us on instagram

3. Email us at info@izsypizsy.com

Disebabkan set ni sangat popular dan masing-masing nak rebut time bulan Aidilfitri, please contact us early to check booking availability for your required date.

Jangan tunggu lama-lama nanti fully booked menyesal pulak. Dan bagi mereka yang booking set ni dalam bulan Ramadhan, kami bagi free gift khas utk you. Free gift ni hanya dlm bulan Ramadhan je tau, jangan terlambat. Please contact us now.

Update: ramai yang contact kami dan request untuk sample photo yang dah di set up. Kami share with you sample DIY set up dari client-client yang dah sewa dari kami. Antaranya RTM TV1, Pakatan Harapan, RHB Bank, dan Averis Sdn Bhd. Set-set di bawah adalah set tahun 2018 (berlainan sedikit dengan tahun 2019).

Anda boleh saksikan video di bawah ni of a DIY set up done  utk Program Jelajah Ramadhan anjuran FAMA bersama-sama RTM. This event was broadcasted LIVE on TV during “Selamat Pagi Malaysia” show. Thank you kerana memilih props dari IzsyPizsy. See if you can spot our props 😉

Kami alu-alukan sesiapa shj utk sewa props Raya kami, tanpa membezakan kaum, pangkat mahupun political party. Baru-baru ini HZZH Resources, selaku wakil utk Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa telah contact kami untuk sewa dekorasi Raya.

Terima kasih Pakatan Harapan / HZZH Resources kerana sudi sewa props raya dari kami. Sekitar majlis Rumah Terbuka Parlimen Setiawangsa yang dianjurkan Pakatan Harapan cawangan Setiawangsa.

Tahniah buat YB Nik Nazmi kerana memenangi undian majoriti dlm PRU14 baru-baru ini. Tahniah juga pada team Pakatan Harapan - Tun Dr. Mahathir, Dato' Seri Dr. Wan Azizah, Dato' Seri Anwar Ibrahim. Here's to a New Malaysia.

Ha, ni pulak photos provided by staff RHB on their DIY set up. Thank you RHB Bank for renting our Raya props. Asalnya tempat ni lapang dan kosong je, sewa set Raya props kami terus nampak meriah memang macam2 included dlm package kami ni.

Hasil DIY set up staff Averis Sdn Bhd. Semua props dalam gambar ni disewa dari kami, mereka cuma tambah pokok shj dah bertambah seri.

Below are some sample photos of client’s own DIY set-up. If you’re interested in our props, do drop a comment below, thank you.

Review from client’s chat group – semua suka dan gembira.

View our latest projects on our blog and visit our party shop. Feel free to contact us for further information.

30 thoughts on “Hari Raya Decoration Props 2019

  1. Ainaa

    Hi, please provide me a quotation for raya deco set. Much appreciated if you can provide it latest by Monday morning (27th May 2019). Please drop me an email ya. Thanks.

    1. izsypizsy

      Hi, email already sent on Monday morning

  2. imran

    21 & 22 june 2019 free tak? nak sewa prop raya 2019

    1. izsypizsy

      Hi, available for now.. pls PM us here to place your booking

  3. mohd Hafiidz

    mohon untuk DM 018-9638313 untuk deko raya

    1. izsypizsy

      Maaf kami x dpt whatsapp Hafiidz.. boleh PM kami di sini? thank you

  4. Ain

    Hi,pm me the price.Tq

    1. izsypizsy

      Hi Ain price as listed above (kindly refer soalan No. 3).. hope this helps

  5. Caca

    Hi please send me the package for Raya deco set and pricing. We have a event from 3-9June at KL, TQ

  6. Mus

    Hi. Boleh saya check samada masoh available untuk jumaat 14/6 ini dan juga 2/7? Set penuh

    1. izsypizsy

      available for both dates but 14/6 limited slot left, PM us here to place your booking

      1. Mus

        ok. confirm order for event on 2/7. please check your messenger. thanks

  7. EZIANTY ZAINUDDIN

    Hi ,
    Please provide me quotation for hari raya props to use by this 28th June’19.

    1. izsypizsy

      hi ezianty, ok sure

  8. Daniel

    Hi. Still available for sewa on 18/6- 19/6 tak?

    1. izsypizsy

      hi sorry fully booked for your dates

  9. Ired

    Please provide me quotation for hari raya props to use by this 26th June’19.

    1. izsypizsy

      hi, kindly PM us more details (with / without delivery, with / without optional items) TQ

  10. Ladyana

    Hi,
    I would like to rent Raya decorations set. Please contact me via ana@brainybunch.com or WhatsApp me at 0192881246

  11. EZIANTY ZAINUDDIN

    hi,
    please provide me quotation for rental raya props by this 28th June.
    but we need to get it by 27th june , to prepare before the event on 28th june.
    please send me to my email : ezianty74@yahoo.com.
    and also provide me your account no in order for me to bank in the deposit.
    Tq,
    Ezianty

    1. izsypizsy

      sure Ezianty 🙂

  12. Mohd Hazrul bin Harun

    Plz give quotation untuk deco Hari Raya, event pada 22hb june mlm
    Preparation a day before

    1. izsypizsy

      Hi, sorry props fully booked for 21st, if you’re ok with set-up on 22 pagi, you can have the props. Please PM us to place your booking, thanks.

  13. Idzzy

    Hi, 20 june still available ?

    1. izsypizsy

      available, only 1 or 2 slots left.. pls PM to book, TQ

  14. tuty

    on 28 @ temerloh boleh tak ?

    1. izsypizsy

      sorry 28 June fully booked

  15. lisa

    prop available on 5th July tak? kalau with delivery to KL area – brp ya?

    1. izsypizsy

      hi Lisa, available for 5July 🙂 delivery to where exactly within KL tu? this is to provide better quotation.. you can also PM us on facebook (izsypizsy).. thanks!

Leave a Reply to Mus Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *